Nyt fra Ulstrup i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Ulstrup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 09.00

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 09.00 i Retten i Aarhus en 42-årig mand fra Rumænien, der sigtes for tyveri af grov beskaffenhed ved, igennem en længere periode frem til han blev anholdt onsdag, at have stjålet varer fra lagre og butikker flere steder i Jylland og på Fyn.

 

Den 42-årige mand blev varetægtsfængslet i fire uger. Han kærede kendelsen til landsretten. 

**

 

Færdselspolitiet på besøg på Samsø

Betjente fra Østjyllands Politis færdselsafdeling har i denne uge været en tur på Samsø i perioden fra søndag eftermiddag til onsdag eftermiddag. Færdselsbetjentene kom hjem med 20 sager fordelt på 18 sigtede.

En af de sigtede var en 45-årig mand, bosiddende i Tjekkiet, der mandag morgen kl. 06.17 blev taget i at køre 115 km/t ad Havvejen i retning mod Nordby. Det viste sig, at han også havde drukket lidt for mange øl i løbet af natten, hvilket havde resulteret i en alt for høj promille. Han blev derfor både sigtet for hastighedsovertrædelsen og for spirituskørsel. Da han var udenlandsk statsborger, fik han en straksbøde, som han delvist betalte med det samme.

En af de andre sigtede var en 54-årig mandlig bilist, der tirsdag kl. 16.54 blev standset på Smedegade i Tranebjerg. Det viste sig, at manden havde røget for meget hash, og at han i øvrigt var frakendt førerretten, så han blev sigtet for narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden. Bilen havde han lånt af en bekendt, som derfor fik en sigtelse for at have overladt førerretten til en person uden kørekort.

Sigtelserne fordelte sig på:

1 x spirituskørsel
1 x narkokørsel
1 x kørsel i frakendelsestiden
1 x hastighed i by – klip
2 x hastighed land – klip
1 x kørekort ej medbragt
1 x overladelse af førerretten
5 x manglende sikkerhedssele – fører
2 x ej anvendt fastspændt styrthjelm – knallert
1 x overtrædelse af registreringsbekendtgørelsen – CVR-sag på varebil
1 x brug af håndholdt mobiltelefon
2 x lille knallert, konstruktivt ændret – over 43 km/t på rullefelt
1 x afgiftslov for traktor + straffelov – anvendt godkendt traktor til entreprenørkørsel, hvor der er krav om registreret traktor

**

 

Brand i lejlighed

Onsdag kl. 23.52 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en lejlighed på 5. sal på Illerupvej i Aarhus N. Lejlighedens beboer, en 25-årig kvinde, var gået i seng og blev vækket af, at nogle forbipasserende ringede på dørtelefonen, da de havde set, at der kom røg ud fra lejligheden.

Kvinden reagerede ikke på det i første omgang, men da dørtelefonen blev ved med at ringe, ville hun undersøge det nærmere, og da hun åbnede døren ind til stuen, kunne hun se, at der var fyldt med røg. Hun søgte derfor tilflugt på sin altan, mens resten af opgangen blev evakueret.

Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, og kvinden blev hjulpet ned fra altanen. Hun var ikke umiddelbart kommet noget til, men hun blev kørt til tjek på skadestuen, hvor hun har været natten over til observation. En anden beboer, der havde hjulpet med evakueringen, blev også kørt på skadestuen til observation for røgforgiftning.

Kvindens tre marsvin blev også hjulpet ud af lejligheden, og de blev kørt ind til politigården i Aarhus, hvor der blev passet godt på dem, indtil et dyreinternat havde mulighed for at tage over.

Branden er formentlig opstået ved en bærbar computer, der havde ligget i sofaen. Branden havde medført en del sodskader på i alt fire lejligheder, hvis beboere skulle genhuses.

**

 

Vaks kunde spottede butikstyve

Onsdag kl. 11.05 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Spar ved Grøfthøjparken i Viby, der netop havde haft besøg af en mand og en kvinde, der havde stjålet varer fra butikken og nu sad på en bænk ude foran.

Det var en kunde, der havde spottet, at de to personer, på vej ud af butikken, havde taget en pose chips, som de ikke betalte for. Kunden tog fat i en af butikkens medarbejdere, der fulgte efter dem, mens han ringede efter politiet. Da manden og kvinden satte sig på bænken, holdt medarbejderen blot øje med dem, indtil politiet ankom.

Betjentene tog kontakt til den 30-årige mand og den 39-årige kvinde, der begge virkede meget berusede. De blev begge anholdt for at sikre deres tilstedeværelse, så betjentene kunne afklare, hvad der var sket.

Betjentene kiggede butikkens videoovervågning igennem, hvor de kunne se de to personer gå rundt i butikken og tage forskellige varer ned fra hylderne, som de puttede i en medbragt pose, hvorefter de forlod butikken uden at betale for noget.

De to personer blev fundet i besiddelse af stjålne varer til en værdi af godt 400 kroner, og de blev derfor begge sigtet for butikstyveri.

**

 

Begik hærværk mod parkeret bil

Tidligt torsdag morgen kl. 05.20 fik Østjyllands Politi flere anmeldelser om, at en mand med et slagvåben stod og slog på en bil, der holdt parkeret ved Havnevej i Grenaa. Manden havde knust flere af bilens ruder, og der var også skader på lygter og kølehjelm.

Der blev sendt en patrulje til stedet, der fik kontakt til den 51-årige mand, der blev anholdt og sigtet for hærværk.

**

 

Aggressiv kunde blev sigtet og bortvist

Onsdag kl. 16.09 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra Føtex på Dytmærsken i Randers, hvor en vagt havde tilbageholdt en beruset mand, der havde været aggressiv og truende over for en af de ansatte, idet han var utilfreds med ølpriserne.

Da politiet ankom til stedet, blev den 66-årige mand sigtet for forstyrrelse af den offentlige orden, hvorefter han blev bortvist, og butikken gav ham besked om, at han ikke var velkommen i de kommende tre år.

**

 

Stjal culottestege i Brugsen

Onsdag kl. 14.13 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra SuperBrugsen på Jægergårdsgade i Aarhus, hvor en medarbejder havde tilbageholdt en mand, der havde taget fem culottestege til en samlet værdi af knap 1000 kroner, hvorefter han var løbet ud af butikken uden at betale for noget. Da politiet ankom til stedet, blev den 39-årige mand anholdt og sigtet for butikstyveri.

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 08.27 skete der et færdselsuheld i krydset Udbyhøjvej/Lindbjergvej i Lindbjerg, Randers NØ. En 83-årig kvindelig bilist kom kørende ad Lindbjergvej og kørte frem for ubetinget vigepligt ud mod Udbyhøjvej, hvor der skete sammenstød med en lastbil, der blev ført af en 37-årig mand. Personbilen blev væltet om på siden og den 83-årige kvinde måtte derfor have hjælp til at komme ud af bilen, mens hendes 87-årige mand selv kom ud af bilen. De blev begge kørt til tjek på skadestuen, men ingen af dem var umiddelbart kommet alvorligt til skade. Den 83-årige kvinde blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Onsdag kl. 11.20 blev en 30-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spiritus- og narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Kongevejen i Aarhus C.

Onsdag kl. 13.21 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Randers SV, da en 63-årig mandlig motorcyklist ramte midterrabatten og væltede. Der skete umiddelbart kun mindre materiel skade og ingen personskade.

Onsdag kl. 13.52 skete der et færdselsuheld på Sydhavnsgade i Aarhus C, da en 57-årig kvindelig cyklist væltede på sin cykel. Kvinden blev kørt til tjek på skadestuen, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade.

Onsdag kl. 15.26 skete der et færdselsuheld på Terp Skovvej i Højbjerg, hvor en 87-årig mandlig bilist, der kom kørende med trailer, påkørte en 20-årig mand og en 20-årig kvinde, der stod på modkørende vognbane, hvor de var stået af en studentervogn. Den 20-årige mand blev væltet omkuld af påkørslen og røg ind under traileren, der kørte over hans ben. Han blev kørt til behandling på skadestuen, men havde ikke umiddelbart pådraget sig nogen alvorlige skader. Den 87-årige mand blev sigtet for ikke at have udvist tilstrækkelig agtpågivenhed.

Onsdag kl. 19.45 blev en 23-årig mandlig knallertfører sigtet for kørsel på konstruktivt ændret knallert, da han blev standset af en patrulje på Slotsvej i Ulstrup. Han blev desuden sigtet for manglende registrering og forsikring af knallerten og for at køre med en passager bagpå.

Onsdag kl. 20.38 blev en 48-årig mandlig knallertfører anholdt og sigtet for spirituskørsel og for manglende brug af styrthjelm, da han blev standset af en patrulje på Stavnagervej i Stevnstrup, Langå.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Elmevænget i Malling begået mellem onsdag den 22/6 kl. 10.00 og onsdag den 26/6 kl. 16.45
  • På Kystvejen i Aarhus C begået onsdag den 26/6 mellem kl. 09.35 og kl. 16.45
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi