Livshistorier på tværs af generationerne

Foto: Favrskov Kommune.
dato

Elever fra 6. B på Rønbækskolen i Hinnerup har i samarbejde med ældre fra Hinneruplund og billedkunstner Lone Just Andersen skabt et unikt kunstprojekt.

Projektet har involveret skabelsen af leporello-bøger, også kendt som harmonikabøger, hvor eleverne har kombineret tegninger og udklip til at fortælle livshistorier fra de ældre borgere.

Eleverne har brugt en teknik kaldet blindkontur, hvor de tegner uden at kigge på papiret, hvilket har resulteret i sjove og personlige tegninger. Lone Just Andersen forklarer, at denne metode udligner forskellene i elevernes tegnefærdigheder og skaber en indlevet og personlig tegning.

Projektet har ikke kun resulteret i kunstværker, men også i en dybere forståelse og respekt for de ældre borgere. Eleverne har haft mulighed for at høre om de ældres livserfaringer og historier, hvilket har givet dem et nyt perspektiv.

Projektet kulminerede med en fernisering på Hinneruplund, hvor alle involverede kunne se de færdige kunstværker og dele deres oplevelser. Dette kunstforløb er en del af Kulturring Østjylland-projektet Kultur og Sundhed for børn og unge.


https://favrskov.dk/nyheder/livshistorier-paa-tvaers-af-generationerne
Kilde: Favrskov Kommune