60 procent færre indbrud på ti år

Profilbillede
dato

Et generelt fokus på forebyggelse mod indbrud har nedbragt antallet med 60 procent siden 2010. Det er de Nordsjællandske kommuner, der topper listen med flest indbrud, men det vurderes, at antallet af indbrud vil have et drastisk fald som følge af corona-nedlukningen.

Mængden af indbrud i boliger er gået ned de sidste ti år. Fra 2010 til 2020 er antallet af anmeldte indbrud nemlig faldet med 60 procent – mere specifik er tallet faldet fra 44.533 anmeldte indbrud til 17.430. Disse tal stammer fra en analyse af Danmarks Statistik.

Dette giver ingen trøst til de, der stadig bliver udsat for indbrud, men det er en indikator på, at det går i den rigtige retning og dét, at der sker færre indbrud er en god nyhed, da man så i større grad kan føle sig mere sikker i sit eget hjem.

Det er i Nordsjælland, at der begås flest indbrud, hvilket kan skyldes, at der er en større del ”dyre områder”, hvor indbrudstyvene må formode, at der er større værdier.

Men gennem de sidste ti år, har der på flere fronter været et stort fokus på at nedbringe eller beskytte sig mod indbrud. Det store fokus, den voksende opmærksomhed og mange kampagner kan være en af grundene til, at antallet er faldet.

Der er kommet et større fokus på at installere alarmer i hjemmet og alliere sig med sine naboer. Mange boligområder er også en del af netværket Nabohjælp, som forebygger indbrud med naboerne som medspillere.

Corona-nedlukningen forventes også at hjælpe på antallet af indbrud. Stort set alle har været hjemme det seneste år, hvilket har betydet, at det er blevet sværere for indbrudstyvene at bryde ind i de private hjem. Vi er hjemme i dagtimerne og er samtidig blevet mere opmærksomme på vores omgivelser, hvilket gør dét at være indbrudstyv sværere.

Herunder ses et overblik over antallet af anmeldte indbrud i beboelser fra 2010-2020.


Kilde: Danmarks Statistik

Kilde: Redaktionen